Energiebesparing

Bij elke aanpak vragen wij ons af of en hoe wij woningen en andere gebouwen energetisch kunnen verbeteren. Onze eigen EPA-adviseurs maken gedegen energielabelberekeningen en brengen hierin op innovatieve wijze optimalisaties tot stand. Vaak zijn er kostenneutrale oplossingen te bedenken, in andere gevallen zal er een creatieve oplossing worden gezocht.

Bij elk voorstel is het van belang om er helder en transparant over te communiceren. Wij kiezen bij woningen voor een praktische aanpak, passend bij het actuele energieverbruik van de bewoners en gebruikers. Wij ondersteunen onze opdrachtgevers in het streven naar (woon-) lastenverlaging.

Wij zijn specialist als het gaat om het ontwikkelen van modellen voor energiebesparing, zowel in labelstappen, passief-renovaties  als ook voor NOM (Nul Op de Meter)- trajecten. Wij hebben voor eengezinswoningen en gestapelde bouw een menukaart uitgewerkt voor het energetisch verbeteren. Hierin is per labelstap inzichtelijk gemaakt welke maatregelen nodig zijn, wat deze kosten en wat ze opleveren.